Unilever Global Foods Innovation Centre

Unilever Global Foods Innovation Centre

17 JUNI 2021

Ruim 500 Unilever medewerkers werken samen aan gezonde en duurzame voedingsinnovaties in het Foods Innovation Centre van Unilever in Wageningen. De nieuwe onderzoeksfaciliteit voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen dankzij een geïntegreerde samenwerking met experts op verschillende gebieden. Door het integrale design & build proces ontving het ontwerp de maximale duurzaamheidscertificering, BREEAM-NL Outstanding. Dit maakt het Foods Innovation Centre tot één van de duurzaamste gebouwen ter wereld.

DWA stond vanaf de start van het project aan de basis van het duurzame installatieontwerp. Een combinatie van bewezen technieken en innovatieve oplossingen op maat, zorgen voor een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat. DWA verzorgde daarnaast het validatieproces gericht op de kwaliteitsbeheersing en borging van gebouwprestaties (commissioning) en is betrokken als BREEAM-adviseur.

Ik heb in opdracht voor DWA een grafisch kunstwerk gemaakt waarin het Foods Innovation Centre en het innovatieve werk van DWA goed tot z’n recht komt.

Tijdens het maken van de foto’s hebben wij de sfeer van pand en de mensen als bijzonder open en vriendelijk ervaren.

DWA bedenkt slimme, duurzame oplossingen voor gebouwen en gebieden van morgen.
www.dwa.nl